Carina

himmelska bars

Gokväll!

Det blev riktigt goda  bars fast kanske lite torra än förra gången. Jag hade inga dadlar hemma så jag tog istället fikon och istället för jordnötssmör tog jag mer kokosolja. Det går att lägga till och ta bort det du gillar bäst eller om det är något som du inte tål, tex jordnötter.

Receptet har jag fått från min systerdotter Emma som får hem bakboxen varje månad där hon får dessa goda recept. värt att testa!

Himmelska Bars med honung och kanel

Ingredienser:
1/2 dl solroskärnor
1/2 pumpakärnor
2,5 dl bovetekross
12 st torkade urkärnade dadlar
1 dl kokosolja
1 dl jordnötssmör
3 msk honung
1 msk kanel
1,5 dl gojibär

Gör så här: Ugn 200 grader. Rosta solroskärnor och pumpakärnor i 5 min på en plåt i mitten. Akta så de inte bränns. Ta ut plåten, häll kärnorna i en skål. Ta fram matberedare. Lägg i bovetekross och dadlar. Mixa tills allt är fint fördelat. Häll ner kokosolja, jordnötssmör, honung och kanel. Mixa till en blank deg. Ta ut degen med en slickepott och blanda med rostade kärnorna och gojibär. Platta ut degen på bakplåtspapper eller rulla till bollar. Vila i kylskåpet i ca 30 min. Skär till bars, förvara i en tättslutande burk i rumstemperatur eller kylskåp.

 
 
 
 
 
 

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress